Therese Bringholm

Jag arbetar som manusförfattare sedan 1996 och har skrivit för SVT, TV4, TV3 Sverige, TV3 Danmark och Kanal 5 med TV-serierna Rederiet, Tre Kronor, Skilda världar, Vänner och fiender, Nya tider, Sjulte spor, Kommissionen och nu senast Maria Wern. De senaste åren har jag arbetat mycket med utveckling av olika TV-serier, filmprojekt och underhållningsprogram för bl.a. SVT, Filmlance, OTW och Eyeworks.  Jag har även arbetat med TV-underhållning som redaktör, inslagsproducent och idéutvecklare. Jag har skrivit en ungdomsbok för Tidens förlag, ett dataspel för Paninteractive och tre barnböcker för Berghs förlag.
Jag har även undervisat i dramaturgi och manusproduktion på universitetet i Falun, RMI Berghs i Stockholm och på IHTV i Göteborg.

Jag tycker mycket om att arbeta med idéutveckling, gärna i samarbete med andra. Jag har mycket erfarenhet av att ge snabb konstruktiv feedback, driva och genomföra projekt, arbeta med flera projekt parallellt och hålla ordning på stora mängder material.

Under min tid inom TV-branschen har jag arbetat med många olika sorters människor. Jag har ett stort och brett nätverk och de flesta skulle nog säga att jag är initiativrik, ambitiös, och glad nästan jämt. ;-)