Event och reklam

Tjänstvilligt nätverk ditt stöd

Invigning, konferens, personalfest eller en upplevelse? Våra manusförfattare kan vara med för att gestalta och tydliggöra.

Vi har kreativa dramakompetenser med erfarenhet av allt ifrån Nobelprisarrangemang till födelsedagskalas.

Manusförfattare är experter på dramaturgins verktyg. De vet också hur man integrerar budskapet och kombinerar det med upplevelsen och målen för ett evenemang.

Behöver du hjälp med att granska manus eller bearbeta texten? Eller letar du efter en dramaturg eller annan manusförfattarkompetens? Kanske du behöver manusstöd för att producera webb-TV?

Vi kan förmedla den expertkunskap inom dramatiskt berättande som du behöver. Utnyttja vårt nätverk med manusproffs. Tryggt för dig.

 

Storytelling med Hélène Ohlsson

Hélène Ohlsson är skådespelerska, regissös och manusförfattarinna. Hon erbjuder sig som projektlederska med att samla, nedteckna, strukturera och dramatisera minnen, anekdoter och historien om till exempel ett företag, en plats, en släkt eller en gård. Resultatet kan utmynna i en pjäs, ett bildspel, en artikel eller en bok. Det beror på materialets omfång och beställarens önskan. Varje projekt måste behandlas efter sina egna förutsättningar. Tid och ersättning bestäms individuellt.

Det färdiga materialet kan användas till exempel i företagets marknadsföring eller som intern sammanhållande länk. Att nedteckna företags historia och personlighet, så kallad storytelling, blir allt viktigare för att i dagens reklamflöde synas med sitt unika erbjudande. Det kan också vara ett bidrag eller en början till ett arkiv för en gård eller kommun.

Företag och platser är fyllda av spår och minnen. I brev, i anekdoter, de roliga historierna i fikarummet, i fotografier eller historier runt en byggnad, ett rum eller enskilda föremål. Disparata och ibland, till synes, utan sammanhang. Men det går att skapa en fantastisk historia av dessa fragment. Det finns en underliggande berättelse som är värd att nedtecknas och ges struktur. Historia finns inte om den inte bevaras och samlas. Minnen och berättelser försvinner med människor. Brev kastas för att en efterlevande läsare inte förstår deras betydelse.

Hélène Ohlsson har skrivit manus till pjäser hon själv har regisserat, bland andra Gå i mitt gräs samt Martinsons på Dalateatern. Sommaren 2010 hade hon premiär för sin enkvinnasföreställning Desirée, som hon både har skrivit och själv gestaltar. Förutom sitt arbete inom teater har Hélène erfarenhet av historieskrivning i och med sin magisterexamen i humaniora. Hon har även skapat ett program kring det kulturmärkta hästslakteriet Emmalund i Aspudden, som spelas i samband med att avlivningsplatsen visas för grupper. Detta arbete ska framöver utmynna i en bok. Hon arbetar också med drama som en del av företags sociala redovisning, bland annat för Skoopi, intresseorganisation för arbetskooperativ.